Institutionen för kulturvetenskaper
Vid Institutionen för kulturvetenskaper erbjuder vi utbildning och forskning inom ämnena kultur, genusvetenskap, filmvetenskap, konst- och bildvetenskap och musikvetenskap. Vid institutionen finns två kandidatprogram - Kultur samt Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap - samt två masterprogram - Kultur och demokrati samt Genuspraktiker.
Om Institutionen för kulturvetenskaper
Våra lokaler
Institutionen för kulturvetenskaper huserar på plan två i Humanisten. Kommer du från huvudentrén, Renströmsgatan 6 (plan 3), kan du välja trappan på vänster sida strax efter kaféet. Kommer du från entrén Lundgrensgatan 9 (plan 2) ligger vår institution rakt fram på samma våning.
Våra studievägledare hittar du i F-korridoren, vilken du når genom den mellersta dörren längs den långa korridoren (C).
Våra program
På varje programsida hittar du information om utbildningen, terminsöversikt, kontaktuppgifter till programkoordinatorer och studievägledare, samt information om utbytesstudier och praktik.
- Kultur, kandidatprogram
- Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap, kandidatprogram
- Genuspraktiker, masterprogram
- Kultur och demokrati, masterprogram
Ämnen och kurser vid institutionen
Grundkurser eller kurspaket ges för vart och ett av institutionens ämnen. På dessa följer sedan kurser på fortsättnings- respektive fördjupningsnivå.
- Filmvetenskap grundnivå
- Genusvetenskap grundkurs (länk till Göteborgs universitets hemsida)
- Konst- och bildvetenskap grundnivå
- Kulturanalys grundkurs (länk till Göteborgs universitets hemsida)
- Musikvetenskap grundnivå
I Kurs- och programkatalogen på Göteborgs universitets hemsida hittar du information om samtliga kurser som ges vid Institutionen för kulturvetenskaper.
Bygg din egen examen - rekommenderade studiegångar
Du kan välja att bygga din egen examen genom att kombinera 90 högskolepoäng i ett huvudområde med 90 högskolepoäng med andra ämnen och kurser. För dig som är student vid Institutionen för kulturvetenskaper och vill ta examen i något av institutionens huvudområden finns ett antal utarbetade förslag med olika studieinriktningar. Inriktningarna har olika teman, med kopplingar till till ett eller flera ämnen, som valts av lärarna. Gemensamt för samtliga är att praktiktermin alltid ingår. Notera att det endast rör sig om förslag, således har du inte någon platsgaranti på de kurser som föreslås inom inriktningarna. Läs förslagen på institutionens sidor på Göteborgs universitets hemsida.
Kontakta din studievägledare
Kontakta utbildningsadministrationen
Övriga kontaktuppgifter
Viktiga länkar
- Ny student
- Kursplan och litteraturlista
- Praktik
- Registrering, resultat och intyg
- Tentamen och examination
- Tillgodoräknande
- Utbytesstudier