Till startsida

Utlandsmöjligheter

Vill du plugga eller praktisera utomlands?

Utbytesstudier gör det möjligt för dig att förlägga 1-2 terminer av dina studier vid ett utländskt lärosäte. Du får prova på hur det är att studera i en ny akademisk miljö, får nya perspektiv och ökar din förståelse för andra samhällen och kulturer. Som utbytesstudent betalar du inga terminsavgifter och eftersom utlandsstudierna tillgodoräknas i din examen vid GU så adderas ingen studietid till din utbildning.

Genom att praktisera utomlands har du möjlighet att testa dina kunskaper i skarpt läge, samtidigt som du nätverkar och spetsar ditt CV. Väljer du att göra din praktik via Erasmusprogrammet så ingår det dessutom ett stipendium och försäkring.

Utlandsmöjligheter gör dig förberedd för, och attraktiv på, en global arbetsmarknad. Fördelarna är många så tveka inte.

Inspiration

Emil skyddade korallrev på en paradisö i Karibien, Elin intervjuade kaffebönder i peruanska Amazonas och Desirée fann vänner och kärleken i Tokyo.

Att göra ett utbyte ger erfarenheter och minnen för livet. Du hamnar i situationer som skiljer sig helt från din vardag hemma, och du får möjlighet att utvecklas som person. 

Sidansvarig: Lena Pedersen|Sidan uppdaterades: 2021-12-16
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/Utomlands/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwebcontent.it.gu.se%2Fvardvetenskap-halsa%2Fstudera-hos-oss
Utskriftsdatum: 2022-01-23

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?