Till startsida

Studieresultat och studieintyg

Med ett aktivt studentkonto eller inloggningsuppgifter till antagning.se eller eduID kan du själv skapa intyg. Dina studieresultat rapporteras in i Ladok av lärare eller kursadministratör på din institution.

Skapa intyg själv 

Om du har ett aktivt studentkonto eller inloggningsuppgifter till antagning.se eller eduID, kan du själv logga in i Ladok och skapa ett giltigt och verifierbart resultatintyg, registreringsintyg, eller ett nationellt intyg* i pdf-format. Intygen kan skapas på svenska eller engelska och du kan välja vilka uppgifter du vill ha med på ditt intyg.

Intyget kan du sedan använda när du exempelvis söker arbete, studier eller stipendier. Äktheten på intyget kan arbetsgivare och liknande enkelt kontrollera med en verifieringskod. Verifierbara intyg är den säkraste typen av intyg.

OBS! Du måste tillåta pop up-fönster för att det ska fungera att skapa ett verifierbart studieintyg.

Gå till Ladok för studenter

*Intyg som visar dina godkända resultat på alla svenska lärosäten som använder Ladok.

Dela din examen via Ladok

Du som har en registrerad examen i Ladok kan dela den med valfri mottagare, exempelvis en arbetsgivare. Delningen görs genom att en kontrollkod hämtas och förmedlas till mottagaren, som med hjälp av koden kan komma åt uppgifter om din examen och dess innehåll. Samma kod kan användas flera gånger och till flera mottagare.

Delning av examen

Intyg med underskrift

Du kan också beställa ett studieintyg från Servicecenter. Fyll i formuläret på sidan för att göra din beställning. Ett beställt intyg har en underskrift från den som tagit ut intyget, men inte någon verifierbar kod.

Intyg skickas med post. Om du har en aktiv studentmejladress eller en e-postadress inlagd i Ladok kan intyget också skickas digitalt, ange det i så fall i fritextfältet.

Notera att ett beställt intyg endast går att få för de kurser du läst vid Göteborgs universitet och att valmöjligheterna är färre än om du själv skapar ditt intyg via Ladok.

Enligt avgiftsförordningen 16 § första och andra stycket tas avgift ut för beställningar som överstiger 10 sidor.

Beställ studieintyg

Hitta till Servicecenter

Lista på alla institutioner

Kontrollera dina uppgifter 

Du kan själv kontrollera vilka resultat som har rapporterats i Ladok för studenter. 

Gå till Ladok

Beställning av studieintyg 

Du kan få ditt intyg digitalt om du har en aktiv studentmejladress eller om din e-post finns i Ladok, ange det i så fall i fritextfältet. I annat fall skickas intyg endast med post. Vi kan bara skicka intyg på de kurser som du har läst vid Göteborgs universitet. 

Du kan välja mellan flera varianter av intyg:

  • Registreringsintyg - visar vad du är registrerad på just nu eller har varit registrerad på tidigare. Intyg för aktuell termin kan endast skickas när registrering på kursen är klar. Välj mellan ett registreringsintyg för nuvarande termin eller samtliga terminer.
  • Resultatintyg – visar de kurser vars resultat har registrerats i Ladok. Ett resultatintyg visar också uttagen examen om sådan finns. Välj om du vill att ditt resultatintyg ska visa kursernas delmoment och ej avslutade kurser.
  • Intyg över förväntat deltagande - visar kommande kurser som du är antagen till men ännu inte är registrerad på. 

 

  = Obligatoriska fält

Postadress (dit du vill att intyget ska skickas):

* Val av intyg (du kan välja flera)Om du har valt registreringsintyg, välj om det ska visa:


Om du har valt resultatintyg, välj om det ska visa:


* Jag vill ha intyget på:  = Obligatoriska fält

Sidansvarig: Servicecenter|Sidan uppdaterades: 2022-05-19
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/e-tjanster/studieintyg/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-09-21

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?