Till startsida

Studieresultat och studieintyg

Med ett aktivt studentkonto kan du själv skriva ut intyg. Dina studieresultat rapporteras in i Ladok av lärare eller kursadministratör på din institution.

Skriv ut intyg själv 

Om du har ett aktivt studentkonto kan du själv skriva ut ett giltigt och verifierbart resultatintyg, registreringsintyg, eller ett nationellt intyg* via Ladok. Det kan du sedan använda när du exempelvis söker arbete, studier eller stipendier. Äktheten på intyget kan arbetsgivare och liknande enkelt kontrollera med en verifieringskod.

Gå till Ladok

OBS! Du måste tillåta pop up-fönster för att det ska fungera att skapa ett verifierbart studieintyg. 

*Intyg som visar dina godkända resultat på alla svenska lärosäten.

Intyg med underskrift och stämpel

Vissa arbetsgivare eller stipendiegivare kan fortfarande kräva ett traditionellt studieintyg med underskrift och stämpel. Du kan beställa ett sådant studieintyg via formuläret längre ner på sidan.

Beställ studieintyg

Hitta till Servicecenter

Lista på alla institutioner

Kontrollera dina uppgifter 

Du kan själv kontrollera vilka resultat som har rapporterats i Ladok. 

Gå till Ladok

Beställning av studieintyg 

Du kan få ditt intyg digitalt om du har en aktiv studentmejladress eller om din e-post finns i Ladok, ange det i så fall i fritextfältet. I annat fall skickas intyg endast med post. Vi kan bara skicka intyg på de kurser som du har läst vid Göteborgs universitet. 

Du kan välja mellan flera varianter av intyg:

  • Resultatintyg med alla kurser – alla de kurser vars resultat har registrerats i Ladok, med eller utan delkurser specificerade.
  • Resultatintyg med alla avslutade kurser – visar endast de kurser som är slutrapporterade, med eller utan alla delkurser specificerade.
  • Registrering på nuvarande termin eller tidigare terminer – visar vad du är registrerad på just nu eller har varit registrerad på tidigare. Intyg för aktuell termin kan endast skickas när registrering på kursen är klar och införd i Ladok. 
  • Intyg över förväntat deltagande - visar kommande kurser som du är antagen till men inte är registrerad på. 

 

  = Obligatoriska fält

Postadress (dit du vill att intyget ska skickas):

Val av intyg (du kan välja flera)

Registreringsintyg och intyg över förväntat deltagandeResultatintyg


Jag vill ha mitt resultatintyg:


* Jag vill ha intyget på:


Alla intyg är stämplade och underskrivna. 


  = Obligatoriska fält

Sidansvarig: Servicecenter|Sidan uppdaterades: 2021-01-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/e-tjanster/studieintyg/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwebcontent.it.gu.se%2Fom-universitetet%2Fkontakt
Utskriftsdatum: 2021-03-07

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?