Till startsida

Studentkonto

Med ditt studentkonto loggar du in i Studentportalen och får tillgång till lärplattformen Canvas, Ladok, Wifi, beställning av GU-kort och mycket mer. För att kunna använda ditt studentkonto måste du först aktivera det.

Aktivera ditt studentkonto

Som ny student vid Göteborgs universitet behöver du aktivera ditt studentkonto. Aktivering kan göras från och med den 10 augusti för höstterminen och 2 januari för vårterminen. Om du har ett svenskt personnummer och inloggning till antagning.se, eduID eller Freja eID Plus ska du själv aktivera ditt studentkonto.

När du aktiverar ditt studentkonto via antagning.se, eduID eller Freja eID Plus visas ditt användarnamn direkt på skärmen och du får själv välja ett lösenord.

Observera att du måste vara antagen till en kurs eller ett program vid Göteborgs universitet för att kunna aktivera ditt studentkonto.

Aktivera ditt studentkonto

Läs mer om eduID (du lämnar Studentportalen)
Läs mer om Freja eID Plus (du lämnar Studentportalen)
Observera att endast den utökade varianten Freja eID+ fungerar för att aktivera studentkontot.

Om du inte lyckas aktivera ditt studentkonto själv kan du hämta dina inloggningsuppgifter i Servicecenter. Tänk på att ta med giltig legitimation.

Servicecenters adresser och öppettider

Om du befinner dig på annan ort och inte kan besöka ett Servicecenter kan du beställa dina inloggningsuppgifter. Ditt användarnamn skickas då i ett mejl medan ditt lösenord skickas med posten till din folkbokföringsadress. För att beställa dina kontouppgifter, fyll i formuläret som du når via länken.

Beställ lösenord med post

Om du saknar svenskt personnummer och folkbokföringsadress så kan vi inte skicka ditt lösenord med post. Enbart i dessa fall kan vi skicka ditt lösenord via SMS. För att få hjälp med detta, fyll i formuläret som du når via länken.

Beställ lösenord via SMS

Vanliga frågor

 

 • Vad gör jag om jag har glömt mina inloggningsuppgifter?

  Glömt lösenord:

  Läs mer om hur du hämtar ett nytt lösenord här

  Glömt användarnamn: Om du har ett svenskt personnummer och kan ditt lösenord kan du söka fram ditt användarnamn. Ditt användarnamn börjar alltid med "gus".

  Sök användarnamn

   

  Behöver du hjälp med ditt studentkonto? Då kan du vända dig till Servicecenter. 

  Kontakta Servicecenter

   

 • Jag kan mina inloggningsuppgifter men kan ändå inte logga in

  Om du fyller i rätt inloggningsuppgifter men ändå inte kommer in kan du testa att aktivera ditt studentkonto igen. Om det inte fungerar att aktivera studentkontot igen eller om du inte har inloggningsuppgifter till antagning.se, eduID eller Freja eID Plus, kan du vända dig till Servicecenter för mer information.

  Aktivera ditt studentkonto

  Kontakta Servicecenter

 • Vart kan jag vända mig med frågor om mitt studentkonto?

  Har du problem med ditt studentkonto kan du vända dig till Servicecenter. 

  Kontakta Servicecenter

 • Internationell student utan svenskt personnummer

  Om du inte har ett svenskt personnummer kan du inte aktivera ditt studentkonto själv. 

  Servicecenter kan hjälpa dig med dina inloggningsuppgifter. Du kan antingen fysiskt besöka ett Servicecenter eller få dina kontouppgifter skicka till dig via sms.

  Servicecenters adresser och öppettider

  Beställ lösenord via SMS

  Om du har en registreringsdeadline och är orolig för att inte hinna få dina inloggningsuppgifter i tid, kan du kontakta studieadministrationen på din institution och be dem hjälpa dig med registreringen. 

  Lista på alla våra institutioner

   

   

 • Hur länge har jag kvar mitt studentkonto?

  Ditt studentkonto raderas när det har gått mer än 12 månader sedan senaste kursregistreringens slut. Innan studentkontot raderas skickas information till din studentmejladress. 

  Ditt studentkonto raderas inte om du har anmält studieuppehåll för de terminer du inte är registrerad i Ladok.

   

 • Hur loggar jag in på lärplattformen Canvas?

  För att logga in på lärplattformen Canvas använder du inloggningsuppgifterna till ditt studentkonto. Du måste vara registrerad för att få full tillgång till din kurs i Canvas.

  Gå till Canvas

   

 • Hur loggar jag in på wifi?

  För att logga in på det trådlösa nätverket eduroam lägger du till @gu.se efter ditt användarnamn (gus••••••@gu.se) och ditt vanliga lösenord

  Läs mer om eduroam

 • Vad gör jag om jag har ändrat namn eller personnummer?

  Om du har bytt namn hos Skatteverket ska namnet ändras automatiskt i Ladok inom 8 dagar. Om du har bytt personnummer eller om din namnändring inte har gått igenom behöver informationen dock ändras manuellt. Ta med dig giltig legitimation eller intyg från Skatteverket där ditt nya namn eller personnummer framgår och besök något av våra Servicecenter. Servicecenter vidarebefordrar informationen till Ladok som gör ändringen.

  Kontakta Servicecenter

  Hitta till Servicecenter
   

   

Sidansvarig: Servicecenter|Sidan uppdaterades: 2022-12-20
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/e-tjanster/studentkonto/?selectedSegment=hur-loggar-jag-in-pa-wifi-&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-01-31

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?