Till startsida
Vi har bytt certifikat för det trådlösa nätverket eduroam, vilket kan påverka automatisk anslutning av dator/telefon. Välj i så fall att ansluta eduroam igen och svara OK på frågan om du litar på certifikatet.
Onsdag 31 maj 08:21

Digitala examensbevis

Från och med 5 november 2018 utfärdar universitetet digitala examensbevis. Examensbevis i pappersformat utfärdas inte längre. Ett digitalt examensbevis går inte att få för en examen som redan är utfärdad i pappersformat.

Ett digitalt examensbevis innehåller samma information som ett examensbevis i pappersformat. Du tar emot ditt examensbevis på epost och kan skicka det vidare till arbetsgivare och andra lärosäten digitalt. På så vis undviks papperskopior, vidimering och skanning. Dokumentet är en PDF/A och innehåller en e-signering. E-signeringen bestyrker att det är ett äkta dokument, och fungerar enbart om beviset öppnas och läses digitalt.

Varför har digitala examensbevis införts?

Övergången till digitala examensbevis gjordes i samband med att universitetet bytte version av studieadministrativt system - Ladok till Ladok3. På så vis blir hanteringen snabbare, smidigare och säkrare för både studenter, doktorander och administratörer.

Beslutet togs av rektor den 17 maj 2018 och ligger i linje med universitetets policy för hållbar utveckling.

Sidansvarig: Annika Eklund|Sidan uppdaterades: 2018-11-05
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/examen-och-arbetsliv/examen/digitala-examensbevis/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-05-31

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?