Till startsida
Vi har ett problem som gör det svårt att nå universitetet via e-post. Välj alternativa kontaktvägar för att komma i kontakt med universitetets funktioner och medarbetare.
Måndag 21 september 18:45

Digitala examensbevis

Från och med 5 november 2018 utfärdar universitetet digitala examensbevis. Examensbevis i pappersformat utfärdas inte längre. Ett digitalt examensbevis går inte att få för en examen som redan är utfärdad i pappersformat.

Ett digitalt examensbevis innehåller samma information som ett examensbevis i pappersformat. Du tar emot ditt examensbevis på epost och kan skicka det vidare till arbetsgivare och andra lärosäten digitalt. På så vis undviks papperskopior, vidimering och skanning. Dokumentet är en PDF/A och innehåller en e-signering. E-signeringen bestyrker att det är ett äkta dokument, och fungerar enbart om beviset öppnas och läses digitalt.

Varför har digitala examensbevis införts?

Övergången till digitala examensbevis gjordes i samband med att universitetet bytte version av studieadministrativt system - Ladok till Ladok3. På så vis blir hanteringen snabbare, smidigare och säkrare för både studenter, doktorander och administratörer.

Beslutet togs av rektor den 17 maj 2018 och ligger i linje med universitetets policy för hållbar utveckling.

Kontakt

Sektionen för examen och tentamensservice 

Examensgruppen

Stängd besöksmottagning

På grund av den pågående spridningen av coronavirus har Examensgruppen för närvarande besöksmottagningen stängd. Inlämning av ansökan kan dock göras i receptionen på Rosenlundsgatan 4 (våning 3).

Information om inlämning av ansökan

Telefon

031-786 1850
Telefontid: Måndag-onsdag, klockan 9.00-11.00

E-post

service@gu.se

När du skickar e-post, ange i meddelandet att du vill komma i kontakt med Examensgruppen.

Postadress

Göteborgs universitet
Utbildningsenheten
Examen
Box 100, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Annika Eklund|Sidan uppdaterades: 2018-11-05
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/examen-och-arbetsliv/examen/digitala-examensbevis/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-09-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?