Länkstig

Innovation och nyttiggörande

Om du har en idé som du tror skulle kunna göra nytta i samhället finns olika former av stöd och vägledning kopplade till universitetet.

Forsknings- och innovationskontoret

Forsknings- och innovationskontoret är Göteborgs universitets stöd för nyttiggörande och innovationer. Här kan du få stöd för att vidareutveckla din egen idé eller delta i processer för att  hjälpa andra att utveckla sina idéer.

Vidareutveckla din egen idé

Har du en idé eller kunskap som du har fått genom din utbildning på Göteborgs universitet, och som du vill utveckla vidare? Forsknings- och innovationskontoret kan ge dig råd och bollar gärna idéer med dig. Hur kan du bäst formulera din idé för att väcka intresse? Vad är målet och vad vill du uppnå? Vad är nästa steg för att driva idén i den riktning du vill? Vad behöver du för att kunna ta det steget?

Läs mer och anmäl ditt intresse

Om du har frågor, kontakta gärna Camilla Pettersson

Hjälp andra utveckla sina idéer

Om du inte har en egen idé, men vill bidra till och arbeta i innovationsprocesser, kan du hjälpa till att utveckla andras idéer. Forsknings- och innovationskontoret driver något som heter Research Impact Studio. Där finns möjlighet att, utifrån din utbildningsinriktning och ditt intresse, ingå i ett team som vidareutvecklar idéer och kunskapstillgångar från universitetet, oftast från pågående forskning.

Om du är intresserad av Research Impact Studio, kontakta gärna ris@gu.se.

Drivhuset Göteborg

Drivhuset hjälper studenter och andra att driva sina idéer framåt. De erbjuder vägledning, konkreta metoder, verktyg och kontaktnät. Oavsett hur långt du har kommit i din process är du välkommen att kontakta Drivhuset för kostnadsfri rådgivning.

Drivhusets webb

Venture Cup - ett tävlingskoncept för affärsidéer

Venture Cup erbjuder morgondagens entreprenörer inspiration, utbildning, handledning och möjligheten att bygga upp ett starkt nätverk. Om du har en idé kan de koppla ihop dig med experter från näringslivet. De arrangerar årligen tävlingarna IDEA och STARTUP, men även mer tillfälliga utmaningar. De anordnar också kvällskursen Affärsplanering för tillväxtföretag tillsammans med Göteborgs universitet.

Venture Cups webb

Kurs: Affärsplanering för tillväxtföretag