
Antropologprogrammet
Läs mer om Antropologprogrammet på gu.se.
Här har vi samlat kontaktuppgifter och information till dig som läser Antropologprogrammet vid Institutionen för globala studier.
Organiseras av
Institutionen för globala studier vid Samhällsvetenskapliga fakulteten
Utbildningsplan
Kontakt
Programansvariga
Anna Bohlin och Johan Wedel är programansvariga och kan svara på frågor om utbildningens innehåll.
Utbildningsadministration
Madeleine Johansson är utbildningsadministratör för programmet. Kontakta Madeleine för frågor som rör till exempel antagning, webbregistrering eller studieresultat.
E-post: student@globalstudies.gu.se
Telefon: 031-786 44 16
Studievägledning
Jennie Larsson är studievägledare för Antropologprogrammet och kan hjälpa dig att planera din utbildning. Hon är också tillgänglig för samtal om du är i behov av att prata om din studiesituation.
Samtal med våra studievägledare omfattas av tystnadsplikt.
Tel: 031-786 48 34 (telefontid tisdagar kl. 13.00-14.30, samt torsdagar kl. 10.00-11.30)
E-post: studievagledning@globalstudies.gu.se
Programinnehåll
I utbildningsplanen kan du läsa om syfte och mål med din utbildning.
Länk till universitetets söksida för att hitta kursplan och litteraturlista
Antagning och registrering till programkurser
Som programstudent behöver du inte söka de programkurser som ingår i programmet - detta gäller med undantag för kursen/kurserna du läser under termin 4. Det är ditt ansvar som student att registrera dig på programkurserna under registreringsperioderna.
Under terminerna 1, 2, 3, 5 och 6 registrerar dig online till dina programkurser via Ladok-tjänsterna i Studentportalen. Registreringen är nödvändig för att dina studieresultat ska kunna rapporteras och för att du ska omfattas av studentförsäkringen. Utbildningsadministrationen skickar ut information om registreringsperiod före terminens start. Registrering är möjlig tidigast en vecka före kursstart. Om du har problem att registrera dig i Ladok kan du kontakta programmets utbildningsadministratör.
Ansökan, antagning och registrering till valfria kurser under termin 4
Under termin 4 läser du valfria kurser som du behöver söka du via www.antagning.se. Inför vårterminen infaller ansökningsperioden runt 15 september - 15 oktober.
För att bli antagen till en kurs behöver du uppfylla förkunskapskraven som är fastställda i kursens kursplan.
Om du får besked att du är antagen med villkor till en kurs, finns det delar av förkunskapskraven som ännu inte är uppfyllda. För att du ska bli fullt antagen till kursen behöver du kunna visa upp att du har uppfyllt förkunskapskraven senast på kursstartsdagen. Kontakta institutionen som ger kursen du har sökt för mer information.
Registrering görs enligt instruktioner i välkomstmejlet för kursen.
Omregistrering
Om du har varit registrerad på en kurs en tidigare termin, men inte blev godkänd och vill läsa kursen igen, kan du ansöka om omregistrering. Omregistreringar görs bara om det finns platser kvar på kursen, efter att samtliga reserver har blivit erbjudna platser. Du ansöker om omregistrering genom att skicka ett mejl till programmets utbildningsadministratör.
Studera utomlands
Utbytesstudier inom ramen för Antropologprogrammet är möjliga under termin 4. Information om utbytesstudier finns på Studentportalens sidor om Utbytesstudier.
Avslutningsceremoni
För att uppmärksamma färdigutbildade antropologer håller institutionen en avslutningsceremoni i slutet av utbildningen.
Avslutningsceremonin riktar sig till dig som avslutar Antropologprogrammet och du är välkommen även om du inte fått din examen formellt sett.
Under ceremonin brukar det bjudas på tal följt av mingel. Klädseln är valfri.
Datum och plats: Meddelas under samma termin som du avslutar programmet.
Frågor?
Kontakta programansvariga vid frågor om ceremonin.
Anmälan
Anmäl dig via mejl till programmets utbildningsadministratör. Sista anmälningsdag meddelas under samma termin som du avslutar programmet.
Ansök om examen
När du har avslutat alla dina kurser som ingår i Antropologprogrammet kan du ansöka om examen. Du ansöker om examen via Ladok-tjänsterna i Studentportalen. Läs mer om hur du ansöker om examen på Studentportalens sida Examen.
Examensbenämning
Svenska
Filosofie kandidatexamen med huvudområdet socialantropologi
Engelska
Degree of Bachelor of Science with a major in Social Anthropology