Förskollärarprogrammet, start VT21 eller tidigare
Läs mer om Flera vägar till förskollärarexamen på gu.se.
Välkommen till programsidan för dig som är student på Förskollärarprogrammet! Här hittar du bland annat kontaktuppgifter samt utbildningsplan och information om olika studiegångar.
Ett program - två studiegångar
Förskollärarprogrammet är ett program, med samma innehåll oberoende av vilken studiegång du följer. Oavsett vilken studiegång du är antagen till, leder utbildningen till en förskollärarexamen på grundnivå som ger dig behörighet att undervisa i förskola och förskoleklass, det vill säga barn i åldrarna ett till sex år.
Ordinarie studiegång - FÖRS
Här studerar du som saknar, eller har lite, yrkeserfarenhet. Du läser programmet i sin helhet på 100 procent under 3,5 år.
Studiegång för yrkeserfarna - FÖRY
Du som följer studiegången för FÖRY har 3-5 års tidigare yrkeserfarenhet beroende på omfattning. Du läser programmet på 75 procent under fyra år. Sista antagning till FÖRY var VT21.
Utbildningsplan och studiegång
Utbildningsplan Förskollärarprogrammet VT21 (pdf 0,2 mb)
Studieplans- och VFU-webb
Som lärarstudent har du en studieplan på webben. I denna kan du se alla kurser du ska läsa under utbildningens gång. Om du gör något avsteg från studieplanen, exempelvis om du tar en paus i studierna eller blir underkänd på en kurs, behöver du uppdatera studieplanen.
Du kan själv kontrollera att studieplanen stämmer genom att logga in på Studieplans- och VFU-webben.
Logga in på Studieplans- och VFU-webben
Programråd och studentinflytande
Programrådets uppgifter består av övergripande och strategisk samordning samt utveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom respektive program. Programrådet utgörs av representanter för kursansvariga institutioner samt studentrepresentanter. Sammankallande är programledare Ann-Charlotte Lindgren.
Studentrepresentanter från Göta Studentkår är Ella Sjöstrand och Tim Modig.
Vill du engagera dig under studenttiden? Det finns flera olika möjligheter att vara med och påverka! Läs mer om Studentinflytande
Studievägledning
Med studievägledarna kan du diskutera allt som har med dina studier att göra, till exempel studiegångar, behörigheter, studieuppehåll, studieavbrott, tillgodoräkningar, arbetsmarknad, stöd till studenter med funktionsvariationer och mycket mer. Studievägledningen är kostnadsfri och studievägledaren har tystnadsplikt.
Studieadministration
Studieadministratörerna kan svara på frågor om bland annat registrering, betygsrapportering och schema.
VFU-handläggare
Programledning