Till startsida
Saknar du information från universitetet? Kolla din skräppost
Måndag 15 januari 10:08

Examen

En examen är ett bevis på att du genom dina studier har tillägnat dig kunskaper upp till en viss nivå.

Examensbevis

När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen måste du själv ansöka om den. På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades. Examensbeviset är både på svenska och engelska.

I menyn finns länkar till mer information om bland annat hur du ansöker om examen och vilka regler som gäller för olika examina.

Diploma Supplement

Tillsammans med examensbeviset bifogas automatiskt och kostnadsfritt ett Diploma Supplement. Bilagan utfärdas på engelska och beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet.

Exempel på Diploma Supplement (öppnas i nytt fönster)

Kursbevis och översättningar

Vill du ha ett kursbevis eller en engelsk översättning av ditt tidigare utfärdade examensbevis? Kontakta oss via e-post och ange namn, personnummer, adress och vilken kurs/examen det gäller.

Dubblettbevis

Examensbeviset är en originalhandling som endast utfärdas i ett exemplar. Om du har förlorat ditt original kan du beställa ett dubblettbevis mot en avgift på 300 kronor.

Ett alternativ till dubblettbevis kan vara ett kostnadsfritt studieintyg som innehåller uppgifter om utfärdad examen. Om du har tillgång till ladoktjänster kan du själv skapa ett verifierbart intyg, annars kan du beställa ett intyg i pappersformat via Servicecenter.

Studieresultat och studieintyg

Handläggningstid

För generella examina samt lärarexamina är handläggningstiden cirka åtta veckor. För övriga yrkesexamina är handläggningstiden cirka tre veckor. Forskarexamina har cirka fyra veckors handläggningstid. Beroende på arbetsbelastning kan handläggningstiden variera under året och till exempel bli längre vid högt söktryck.
 

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om examen.

Kontaktinformation

Sektionen för examen

Göteborgs universitet
Utbildningsenheten
Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress
Rosenlundsgatan 4, våning 3
Besökstid: Måndag-onsdag, klockan 9.00-11.00

Karta till sektionen för examen, Rosenlundsgatan 4 (extern sida)

Telefon
031-786 1850
Telefontid: Måndag-onsdag, klockan 9.00-11.00

E-post
examen@gu.se

Sidansvarig: Annika Eklund|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://studentportal.gu.se/examen-och-arbetsliv/examen/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2018-01-22

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?