Till startsida

Studenthälsa vid Göteborgs universitet

Du som student vid Göteborgs universitet har möjlighet att få stöd när du upplever ohälsa som är studierelaterad. På den här sidan hittar du informationen som du behöver när du vill söka stöd.
 

Information om studenthälsan vid Göteborgs universitet.

 • Stöd från studenthälsan

  Om du som student upplever att du har hälsobekymmer som är studierelaterade kan du få stöd av universitetets leverantör av studenthälsa, till exempel i form av samtal. Feelgood Göteborg City är Göteborgs universitets leverantör av studenthälsa och det är de du ska kontakta vid behov av studenthälsovård.

  Om något inte är studierelaterat bör du söka dig till den allmänna hälso- och sjukvården.

  Om du är osäker, ta kontakt

  Om du har svårt att bedöma om din upplevda ohälsa är orsakad av studier kan du alltid vända dig till Feelgood för en första kontakt. Det görs alltid en individuell bedömning om din upplevda ohälsa är orsakad av dina studier.

  Du behöver då vara beredd på att du kan bli hänvisad vidare till annan hälso- eller sjukvård om de bedömer att det du söker för inte är ohälsa orsakat av dina studier. Det kan även vara så att Feelgood kan ge dig visst stöd men hänvisa dig till annan vårdinstans för vidare stöd.

  Olika typer av stöd

  Hos Feelgood Göteborg City kan du få tillgång till individsamtal och olika insatser i grupp. Insatserna utgår alltid från ditt behov och tas fram i samråd med Feelgood. Om du får tillgång till individsamtal har du tre (3) fria samtal per kalenderår. De insatser som finns i grupp är först och främst olika workshops och kurser kopplade till studenters hälsa.

  Om du har behov av fler samtal kommer Feelgood kontakta Göteborgs universitet för att få fler samtal godkända för dig. Det är inte säkert att du får tillgång till fler samtal utan det beslutas från fall till fall utifrån behov.

  Digitala samtal

  Förutom fysiska besök finns det möjlighet att ha samtal via app, webb, mobil eller surfplatta. För att kunna få ett virtuellt besök krävs att du laddat ner Feelgoods app, som finns både till Android och iOS.

 • Vad kan studenthälsan hjälpa till med?

  Exempel på vad du kan få hjälp med

  Exempel på sådant som du kan få hjälp med hos Feelgood:

  • Stresshantering, exempelvis om du upplever att du inte hinner med studierna eller att skjuter upp saker för mycket (prokrastinering).
  • Ergonomi och arbetsbelastning, exempelvis att du får ont i muskler och leder av något moment i din utbildning.
  • Medicinska kontroller. Observera att du måste stämma av detta med din utbildning för att kunna få tillgång till sådana kontroller.
  • Oro som uppkommer av/i samband med dina studier.

  Exempel på vad du inte kan få hjälp med

  Exempel på sådant som du inte kan få hjälp med hos Feelgood:

  • Stresshantering med koppling till ditt privata liv, exempelvis bostad, familj eller privatekonomi.
  • Utredningar, exempelvis för funktionsnedsättning eller för olika sjukdomar.
  • Utskrivning av medicin.
  • Stöd vid dokumenterade sjukdomar.
  • Stöd vid lättare sjukdomar, exempelvis förkylning och influensa.

  Disciplinärenden och studenthälsa

  Disciplinärenden kan vara stressande och leda till ohälsa. Om du som student har ett ärende i Disciplinnämnden kan du ta en kontakt med studenthälsan för att få stöd kring ditt mående.

 • Kontaktuppgifter till studenthälsan

  Kontakt via webben

  Du kan komma i kontakt med Feelgood via webbformulär.

  Feelgood webbformulär

  Tänk på att första gången du använder webbformuläret behöver du aktivera ditt konto, via knappen Aktivera konto.

  Du kan också boka en tid direkt online.

  Tidbokning Feelgood

  Kontakt via telefon eller mail

  Du kan kontakta Feelgood för tidsbokning eller rådgivning på telefon eller via mail. Observera att telefontiden är måndag–fredag 08:00–17:00.

  Besöksadress

  Om du har ett bokat besök är adressen Östra Hamngatan 26, 411 09 Göteborg.

  Besökstid är måndag–fredag 08:00–16:00.

  Avbokning

  Avbokning måste ske via telefon eller e-post senast 24 timmar före inbokat besök. Uteblivet besök debiteras. För att avboka, ring 031-786 43 22 (avbokning via telefon kan enbart göras vardagar) eller maila student.goteborg@feelgood.se.

 • Hälso- och sjukvården i Sverige

  Vid hälsobekymmer som inte är orsakade av studier ska du ta kontakt med den allmänna hälso- och sjukvården. På 1177 hittar du information om och kontaktuppgifter till hälso- och sjukvården.

 • Hälsovård för internationella studenter

  Information om hälsovård för internationella studenter finns att läsa på 1177.

  Students from other countries: How to seek medical care (1177.se)

 • Behandling av personuppgifter

  Leverantören av studenthälsa får tillgång till följande personuppgifter från Ladok: namn, personnummer eller samordningsnummer, fakultet, institution, program och/eller fristående kurs. Detta för att Göteborgs universitet ska få tillgång till rapporter för att kunna sätta in rätt hälsoinsatser och för att se hur universitets studenter använder olika stödinsatser.

  För mer information om hur Göteborgs universitet behandlar personuppgifter, se sidan om detta i Studentportalen.

  Behandling av personuppgifter

  Journalföring

  Alla besök och kontakter med leverantören av studenthälsa journalförs. Enligt lag ansvarar leverantören för journalföringen och alla journaler ska arkiveras i minst 10 år.

  Du som student har rätt att begära ut din journal och kontaktar då den aktuella leverantören av studenthälsa. Om du vill begära ut journaler för besök som skett hos Feelgood kontaktar du alltså Feelgood direkt, via student.goteborg@feelgood.se eller telefonnummer 010-810 81 92.

  Om du vill begära ut journaler för besök som har skett hos den tidigare leverantören Akademihälsan, kontakta Regionarkivet.

  Beställ patientjournal Regionarkivet (goteborg.se)

 • Sjukanmälan och studiemedel vid sjukdom

  Du kan läsa mer om sjukanmälan och studiemedel vid sjukdom på sidan om studiemiljö.

  Studiemiljö

 • Resurser för ett hållbart studieliv

  Göteborgs universitet har tagit fram en sida med resurser som du kan använda för att främja god studiehälsa och ett hållbart studieliv.

  Du måste vara inloggad med ditt studentkonto i Studentportalen för att komma åt sidan.

  Resurser för ett hållbart studieliv

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2023-09-14
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportal.gu.se/studiemiljo-regler/studenthalsa/?selectedSegment=halso--och-sjukvarden-i-sverige&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-09-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?